Prisustvovali smo Gospojinskom trodnevlju u organizaciji Caritas Šabac.
Avlija u selu Bogatić okupila je male proizvođače hrane u Srbiji, a prihod od prodaje je raspodeljen na  zapošljavanje osoba sa invaliditetom.
Cilj sajma je bio upoznavanje ljudi sa postojanjem koncepta socijalnih preduzeća i njihovim proizvodima i uslugama, kao i podizanje svesti  o potrebi za društvenom odgovornošću. Pored domaćih, manifestaciju su podržali i izlagači iz Republike Srpske.
„Naše socijalno preduzeće svojim brendom „Zadruga“ često učestvuje na ovakvim sajmovima, ali i sajmovima hrane. Mi radimo sa malim poljoprivrednim proizvođačima iz okoline Šapca, gazdinstvima koja imaju raznolike kulture, ali zbog zastarelosti mašina i opreme nemaju velike prihode. Naš cilj je upravo da im kroz kooperaciju povećamo prihode. Radimo od 2016. godine, imamo brend sušenog voća, prvenstveno sušene šljive i kruške, čips od jabuke, razvijamo i čips od cvekle i bundeve. Tokom ove četiri godine uspostavili smo uspešnu kooperaciju sa više od dvadeset malih gazdinstava, koja su dobila uvećane prihode za čak i do tri puta“, ističe naša Bojana Vuletić.